background
energielabel

Energielabel aanvragen?

Huis verkopen en het energielabel 
Ga je je huis verkopen? Dan ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen. Wes Makelaars helpt en ontzorgt daarbij. Samen met onze partners kunnen wij snel en voordelig een label laten opmaken.

 

Waarom een energielabel?

Een energielabel is verplicht bij het verkopen van een woning. Je moet namelijk bij de overdracht een geldig energielabel aan de koper overhandigen. Doe je dat niet? Dan heeft dat gevolgen en kun je een fikse boete opgelegd krijgen door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). 

Ook als je verhuurder bent heb je verplichtingen. Je bent verplicht om een energielabel te laten registreren en de pdf hiervan aan de huurder te geven.

Je kunt ook een energielabel aanvragen om deze te vernieuwen. Bijvoorbeeld wanneer je maatregelen hebt genomen om je woning energiezuiniger te maken. 

 

Hoe regel je een energielabel?

Als eerste kun je controleren of je woning al een energielabel heeft. Zoek je energielabel op met je postcode en huisnummer bij energielabel.nl. 

Heb je nog geen energielabel of wil je deze juist vernieuwen? Dat regel je met een energieadviseur. Wij brengen je graag in contact met een energieadviseur.

Let wel op dat je dit tijdig aangeeft. Een energieadviseur komt bij je langs om te bepalen welk energielabel bij jouw woning hoort. Daarvoor moet je een afspraak maken. 

 

Wat is de werkwijze?

Als je een energielabel wilt aanvragen, brengen wij je graag in contact met een vakbekwaam energieadviseur. We spreken af wanneer de energieadviseur langs kan komen. Tijdens de afspraak bekijkt de energieadviseur in ongeveer 1 of 2 uurtjes de woning. 

Tijdens de afspraak bekijkt de energieadviseur:

  • Welke afmetingen het huis heeft
  • Welke isolatie er is toegepast
  • Welke installaties er zijn
  • Of de woning bijvoorbeeld ook nog zonnepanelen heeft

Met deze informatie bepaalt de energieadviseur uiteindelijk hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning. Op basis daarvan wordt het energielabel bepaald. 

 

Heb je een energielabel nodig? Wij brengen je graag in contact. 

 

Bel: 0592-201177 of 085-0806153  
Mail: info@wesmakelaars.nl    

Of laat een bericht achter via onderstaand contactformulier.

blok2

Een afspraak maken?

Of heb je een andere vraag? Laat het ons weten.

Waarom kies je voor WES?

check
Kwaliteit Ervaren NVM Makelaar
check
Vaste tarieven Voordelig(er) en je weet meteen waar je aan toe bent
check
Betrokken Korte lijnen, ook buiten kantooruren
check
Krachtig Echte onderhandelingsexpert